dimecres, 13 de juliol de 2011

Cartipàs (tres flaixos)

Pactes amb el PP... En la primera votació del mandat, a l’Ajuntament de Girona es va escenificar la política d’aliances que el senyor Puigdemont prioritzarà en els pròxims temps. Ahir al matí els grups municipals del PP i CiU van signar un “acord marc” que estableix les principals línies del mandat, a canvi del vot afirmatiu del grup municipal del PP al cartipàs proposat per CiU. Per molt amable que sigui la senyora Veray i per més centralitat i moderació que miri de transmetre, continua representant un partit que està promovent la catalanofòbia, les polítiques més agressives contra la llengua catalana arreu dels Països Catalans, i que representa la dreta espanyolista més casposa. Després d’anys de tenir una posició marginal en el Ple municipal gironí, el senyor Puigdemont acaba de donar al PP un protagonisme inaudit. Bon començament per qui vol ser el nou alcalde independentista de Girona.

... i amb el PSC. Ja ho tenen això, aquests polítics. Després d’anys i anys de crítiques, enfrontaments i posicions irreconciliables resulta que CiU i PSC s’han posat d’acord en la primera votació del mandat. Per tenir maneres d’entendre l’Ajuntament tan diferents com sempre han dit, s’han entès prou ràpid. És clar que la senyora Pia Bosch hi ha guanyat, i força. Ha aconseguit, per la via ràpida, ser nomenada cap de l’oposició (una figura ben postissa, que representa un cert menyspreu a la pluralitat dels partits que no formen part del govern municipal), i tindrà el mateix tractament protocol·lari i institucional que un tinent d’alcalde. També ha aconseguit disposar d’un càrrec de confiança més que la resta de grups municipals. Ah, i que se la nomeni vicepresidenta d’un nou ens que es crearà a nivell de l’àrea urbana de Girona (la cosa és difusa, però promet).

Amb la CUP, no. El senyor Puigdemont deu tenir, entre la paperassa del seu despatx, el full amb les condicions que li va fer arribar la CUP per tal de començar a negociar aspectes del cartipàs. Em fa l’efecte que no se les deu haver ni llegides. Feien referència a aspectes com l’organització de les àrees, les retribucions de les regidores i els regidors, etc. En definitiva, a les qüestions que no ens convencien d’aquest cartipàs que ens va proposar CiU. A nosaltres el que ens agrada és debatre les propostes, discutir fins l’última coma i tenir debats polítics i ideològics. Aplicar la lògica de l’intercanvi de cromos i favors per facilitar que s'aprovin propostes que no coincideixen en absolut amb el que nosaltres defensem no és la nostra manera d’entendre la política. No fa ni un mes que som a l’Ajuntament i cada cop estic més convençut que la CUP és una rara avis, allà dins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada